Ole Henrik Wegger

Jeg er utdannet ved Ski Videregående - Musikk, Dans og Drama, men det var og er musikken som er mitt liv. Som det kanskje kommer frem av bildet, er det slagverk og melodisk slagverk som er mine instrumenter. Da jeg skulle i militæret, satset jeg alt (dvs. øvet som en gris) og forsøkte å komme inn i Hans Majestet Kongens Garde. HMK Garde ville ha meg, så året 2001 har kanskje vært det mest begivenhetsrike år i mitt liv så langt. Livet i Musikktroppen besto av "spitting, spitting og atter spitting". Dette er et annet ord for å pusse sko, men vi pusser både sko, støvler og bandolærer.

Som medlem av Musikktroppen, ble årets største opplevelse uten sammenlikning The Edinburgh Military Tattoo. Der hadde vi hele 25 forestillinger fra 3. til 25. august 2001. Mens vi var i Skottland, ble det produsert en dagbok med en side per dag på internett. Dessverre har man valgt å fjerne dette, men er du interessert i HMKG finner du dem her.

Jeg trådde mine "barnesko" i Kolbotn Pike- og Guttemusikkorps hvor jeg begynte i slagverk-gruppa allerede som 6-åring. Siden har det også for meg blitt OPAL, og jeg har sittet i orkesteret i flere oppsetninger.

Selvom Hans Majestet Kongens Garde var en stor opplevelse, har nok 2004 så langt tatt kaka i så måte. Jeg er blitt far til Jonas (se nedenfor) og forlovet med Carina (2002).

     
 

Jonas er vår lille solstråle (når han ikke har vondt i magen). Det er min far som tar bilder, og det har blitt noen "tonn" til nå. Her vises et bilde av en ung kar på 9 uker. Han er selvfølgelig en ordentlig go'ing! Mer om Jonas finner du her.

Etter Jonas har vi brakt to flotte gutter til til verden - Sander og Elias. De vil få sine egne sider når jeg får tid.

     

Carina er min store kjærlighet (bortsett fra Jonas). Hun er en kjempeflott jente fra Trondheim, og jeg traff henne da min tjeneste i HMKG lakket mot slutten. Carina arbeidet da som pleier ved et pleiehjem i Sandvika utenfor Oslo. Garden kom for å danse med beboerne, og da min dansepartner fikk problemer, kom Carina til, og det ble nesten kjærlighet ved første blikk. Et år etter stilte jeg på jobben hennes i Uniform fra Veteran-Garden, gikk ned på kne og ba om hennes hånd. Etter å ha kommet til seg selv, sa Carina ja, og nå er vi altså allerede en liten familie.

 
     
 

Fra 2005 - 2007 gikk jeg på NISS - Nordisk Institutt for Scene og Studio i Oslo. Dette var to drømmeår, med masse spilling, men det har også vært slitsomt med en liten krabat i huset. Han klarer jo ikke å sove om morgenen, og sliter ut moren og faren sin. Bildet er fra en konsert vi hadde i kjelleren på NISS. Her presenterte fem band Tamla Motown-låter.

Siden da har jeg tatt utdannelse på BI i Trondheim - Trondheim fordi vi flyttet dit i 2009. For øyeblikket jobber jeg for Coop Extra på Kolstad, og sikter mot en bedre betalt jobb etter hvert.
                E-post: swegger@online.no