Jonas

Jonas kom til verden 30. desember 2003 kl. 02:39 på fødeavdelingen - Bærum Sykehus. Han veide 3.220 g og var 48 cm lang. Siden da har han både strukket seg og lagt på seg. Jonas er vår lille solstråle (når han ikke har vondt i magen). Det er bestefar som tar bilder, og det har blitt noen "tonn" til nå. Her vises et bilde av en ung kar på 9 uker. Han er selvfølgelig en ordentlig go'ing!

   

Jeg - Jonas - ble døpt i Helgerud kirke i Sandvika 2. mai 2004. Til venstre ser du mine stolte besteforeldre Jan  og Stein, og det er Sogneprest Øyvind Kvarstein som døper meg. Helgerud kirke har en av Norges beste organister - Iver Kleive, og han holdt nærmest konsert for oss alle som avslutning. Akkurat da likte jeg ikke det så godt, men alle i kirken klappet fælt, så det var nok bra.

   

På min første 17. mai måtte jeg ha med meg mamma og pappa på besøk hos farmor og farfar. Farfar tar alltid bilde med flagget i bakgrunnen, og selv om jeg ikke synes så godt, så ble det da ganske fint. Oldefar var også tilstede, og han fikk holde meg akkurat som pappa. Oldefar er stolt, han. Lille jeg forsvinner nesten i de store hendene hans.

   

Selvfølgelig fikk jeg smake litt is siden det var 17. mai, men bare litt. Mamma og pappa mener nok at det er litt tidlig. Alt gikk bra, og jeg syntes is var veldig godt.

   

To måneder går fryktelig fort når man er liten, og til høyre er jeg hos farmor og farfar i slutten av juli 2004. Det er deilig sommer, og mamma og pappa flytter (sammen med farfar og onkel Lars Erik). Nå får jeg mitt eget rom, sånn at mamma og pappa kan få sove litt - tror jeg. Nei, jeg er ikke helt rolig ennå, og er fortsatt våken flere ganger om natten.

   

Tiden går veldig fort. Det synes i hvert fall farmor og farfar. Nå er jeg oppe og går, selv om jeg fortsatt liker meg godt på knærne. På bildet til venstre er det allerede nyttårs-aften 2004, og jeg er blitt en ordentlig luring. Forsøker å snakke, og det kommer hele "setninger" ut av munnen min. Jeg liker meg godt hos farmor og farfar, og begynner å kjenne onkel Lars Erik, som nå er uten langt hår og skjegg.

   

Nå er vi over i 2005, og jeg er 16 måneder gammel. Hvorfor jeg er så blid? Onkel Lars Erik tuller med meg - han "snakker dansk" -  og jeg er trygg på farmors fang. Snart skal jeg begynne i barnehagen, og det skal bli en skikkelig utfordring. Allerede første uken klarer jeg å få lungebetennelse, og må være borte fra de andre barna i lange tider. Fortsettelse følger....

   

Nå er det 2006 og jeg har blitt en ordentlig hjerteknuser, men samtidig har trassalderen kommet. Jeg er litt treg til å snakke, men har endelig lært meg å si FOMA (farmor) og FAFA. Motorisk er jeg derimot på topp, og hver gang jeg er hos farmor og farfar storkoser jeg meg. Noe av grunnen er nok at FOMA koser med meg og skjemmer meg bort. Det har hun lov til. FAFA er ikke så verst han heller forresten - det er jo han som skriver om meg.

   

Tiden går, og jeg har vært på min første ordentlige teaterforestilling. Foma og Fafa tok meg med på "Kardemomme by" på Nationalteatret. Av en forestilling på 2 timer og 10 minutter klarte forestillingen å holde på min oppmerksomhet til det var fem minutter igjen. Ikke verst når jeg er bare nesten tre år. Det har blitt mange tøffe leker etter hvert, og nå legger jeg puslespill, bygger garasje med Duplo og kjører med biler, men Postmann Pat på DVD er nok det som trekker mest.

  I 2009 bestemte mamma og pappa seg for å flytte til Trondheim, og jeg skal bli storebror. Her er jeg som 7-åring og har begynt på Kolstad skole. Jeg driver allerede med håndball og fotball og trives godt. Jeg har fått en bror som heter Sander. Du kan lese om ham her. Jeg har blitt ganske flink til å hjelpe til hjemme. Det trengs når vi er fire og man har en krevende babybror.
Nå gjør vi et hopp! Her er jeg snart 12 år og går i 7. klasse. Det er mye å gjøre på skolen, så jeg har droppet fotball og konsentrerer meg om håndball. Jeg er også med broder'n på kickboksingstrening. Som de fleste jeg kjenner, driver også jeg med PC og mobil (til alle døgnets tider). Nå bruker jeg også PCen i skolearbeidet. Vi har flyttet til rekkehus litt lengre fra skolen. Her har jeg husets minste rom, men har alt jeg trenger, og kan benytte kjellerstua når det blir for "trangt" på rommet mitt.                  E-post: swegger@online.no